Advokatfirma Elna Barsøe

FÅ ET GRATIS FORMØDE - RING TIL 40 451 551

Ved dødsfald kan du med et testamente sikre dig, at arven tilfalder dem du ønsker. Dette gælder uanset om du er gift, lever papirløst eller alene. Har du ikke taget stilling til spørgsmålet om, hvem der skal arve dig, når du dør, kan det nemlig få alvorlige økonomiske konsekvenser for dem, du efterlader. 

En stor del af befolkningen har brug for at oprette testamente. Det gælder især ugifte og barnløse personer. Hvis de ikke opretter testamente, arver forældre eller søskende eller Staten, mens en eventuel samlever ikke arver.

Faktisk kan din ægtefælle eller samlever risikere at skulle gå fra hus og hjem, hvis der ikke er orden i papirerne. Med et testamente sikrer du, at din ægtefælle eller samlever kan blive boende i huset. Hvis du ikke har oprettet et testamente, gælder arveloven, og så er det ikke dig selv, men derimod arveloven der fastlægger, hvordan arven skal fordeles. Med et testamente råder du selv over fordelingen af din arv med forbehold for tvangsarv til børn og ægtefælle.

Med en skilsmisseprocent over 40% er mange familier i dag sammensatte af dine, mine og vores børn, hvor arveforholdene bliver mere komplicerede ved dødsfald i familien. 

Du kan altid rette henvendelse til os og få en uforpligtende samtale og få et tilbud på, hvilken bistand, der er behov for, samt et overslag over, hvad det koster. Gennem efteruddannelse er vi opdateret på de nyeste regler for oprettelse af testamente og ægtepagter og som ekspert i arv og dødsbobehandling har vi solid viden om, hvordan et dødsbo behandles bedst muligt.

Vi tilbyder professionel bistand vedrørende:

  • Testamenter for ægtefæller
  • Samlevertestamente for ugifte samlevende
  • Testamente for enlige med eller uden børn.
  • Børnetestamente - hvis begge forældre dør samtidigt
  • Ændring af testamente
  • Tilbagekaldelse af testamente
  • Arveafkald - ventende eller falden gæld
Har du spørgsmål til oprettelse af testamente, er du velkommen til at kontakte arveretsadvokat Elna Barsøe for en uforpligtende orientering - direkte på telefon 40 45 15 51.

Læs artiklen om Arv og ugifte samlevende.